5 Oca 2013

ROCHES ÇİKOLATA:)

Merhabalar,bayılarak yediğimiz bu çikolataları ben çerezlerini kavurmadan yapardım.Can arkadaşım Petek'cim http://izmirbutikkurabiye.blogspot.com/ kavurarak denememi söyledi:)Canım çok teşekkürler gerçekten çok daha lezzetli oldu çikolatalarım:)bende Petek'ciğimin tarifini kopyaladım:)Mutlaka deneyin derim ben fındık ve bademle yaptım. 200 gram bitter çikolata 100 gram kadar fındık,antep fıstığı,crunch 1 kahve fincanı su 2 yemek kaşığı pudra şekeri Öne fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.Suyun içinde pudra şekerini eritelim Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fındık,fıstığımızı koyalım ve şekerli suyla her tarafını ıslatalım.Tepsiyi fırına koyup kuruyemişlerimizin kızarmasını sağlayalım.Arada bir tepsidekileri karştıralım ki hertarafları eşit olarak kavrulsun.Tepside hiç su kalmayana dek fırınlama işlemini sürdürelim.Daha sonra tepsiyi dışarı alalım ve fırınlanan kuruyemişleri soğutalım. Bu arada çikolatamızı (ben pastalarda kullandığım için evde bulundurduğum %70 kakao oranlı bitter kuvertur kullandım ama siz marketlerde satılan çikolatadan kullanabilirsiniz.Üstelik artık ETİ de 80 gramlık %70 kakao oranlı çikolatalar çıkartmış) ister ocak üstünde ben mari yöntemiyle isterseniz mikrodalga fırının buz çözme ayarında eritelim.Ben mari yapacaksanız Su koyduğunuz kaptan üsteki çikolata hiçbirşekilde su ya da buhar gelmesine izin vermeyiniz çünkü su çikolatanın yapısını bozuyor. Eriyen çikolatayı arada bir karıştırarak soğutun.Şöyle bir parmağınızı değdirin.yakmıyor ama hafifce ısısını hissediyorsanız istediğimiz ısıya gelmiş demektir.(Çikolata termometreleri var tabii ki ama biz profesyonelce yapmadığımız için gerek yok.) Artık fındıklarla çikolatayı karıştırabiliriz.Eğer evde varsa çikolatalı ya da sade mısır gevreğinden,pirinç patlağından da ekleyebilirsiniz bir avuç.Daha çıtır çıtır çikolatalarımız oluyor .Fındıklı çikolatamızı bir tatlı kaşığıyla,yağlı kağıt döşediğimiz tepsiye döküyoruz.Sıyırmak için İkinci bir kaşık da kullanabilirsiniz parmağınızı da:)) Oda ısısında beklettiğimiz rocheslar 2-3 saat sonra hazır.Buzdolabına koymadan saklamanızı öneririm.Zira yağları üste çıkıp çikolatanızın görüntüsünü bozabilir.Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık Sedef'cim.Yiyenlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM OKURKEN KENDİMİ ÖYLE KAPTIRMIŞIMKİ SANKİ ÇİKOLATA ELİMDE DURUYOR AĞZIMA ATASIM GELDİ. EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM .HARİKASIN SEN CANIMM

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim çıkolata.. Bitter içinde bütün kavrulmuş antep fıstığı... Ellinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. muhteşem görüntü,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  5. off nefis, tadını damağında hissettim.

    YanıtlaSil
  6. Süper görünüyolar,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Süper görünüyolar,eline sağlık :)

    YanıtlaSil