28 Nis 2013

PAZAR KAHVALTIMIZ:)



HAFTA SONU MAAİLE EDİLEN KAHVALTILAR BİR BAŞKADIR HEPİMİZ İÇİN:)BENDE HAFTA SONUNU BU YÜZDEN ÇOK SEVİYORUM HELE BÜTÜN AİLEM BİR ARADAYSA DAHA DA GÜZELLEŞİR SOFRAMIZ:)))SOFRALARIMIZ HEP MUTLULUKLA,SAĞLIKLA DOLSUN TAŞSIN İNŞALLAHHH...HEPİNİZE MUTLU PAZARLAR.

PATLAMIŞ MISIRLI,TEL ŞEHRİYELİ MUFFİN


Merhaba sevgili misafirlerim:)istanbul da Simirnamlayım bir aydır eee tabii mutluluğuma,keyfime diyecek yok:)böyle olunca bloğumu ihmal ettim:( ama yine kafadan atarak çeşitlendirdiğim patlamış mısır mesela o an doğaçlama çıktı:)sonra  ne eklesem diye düşündüm şehriyeyi gördüm üzerlerine şehriye serptim:))) ve yiyen herkesin bayıldığı bir tarif oldu:)))veee işte tarifim


Malzemeler;
1 s.b yoğurt
1 s.b sıvıyağ
3 yumurta
100 gr.kadar peynir(ben ezine kullandım)
1 kabartma tozu
pul biber, karabiber,tuz
1 su bardağı patlamış mısır(ama iyi patlamışları seçin)
2 bardak un (kek kıvamında olacak unu ona göre ayarlayın)
Yapılışı;
Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz çırpılır. baharatlar, un ve k.tozu eklenir. Sonra patlamış mısırlar,ufalanmış peynir eklenip muffin kaplarına paylaştırılır.üzerlerine tel şehriye ile süslenir(kadayıfta olur)180 derecede ısınmış fırında üzerleri nar gibi olana pişirlir.
Afiyet Olsunn.. :)


DEVAMINI OKUYUN..

12 Nis 2013

DAMLA SAKIZLI,MAHLEPLİ PASKALYA ÇÖREĞİ


Merhaba sevgili misafirlerim,istanbulda Simirnamlayım anneanne torun mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyoruz:)Mesala yarın minik kek yapma günümüzküçücük kek kalıpları aldık onları deneyeceğiz:)paskalya çöreği de benim ve küçük kızım Alaramın vazgeçilmezidir:)bir çok tarifler denedim ama n sevdiğim tarifim bu oldu hele sakız o kadar ayrı bir lezzet verdi ki anlatılmaz yennce yaşanır:)))))))mutlakaaaa deneyin derim.Bu ölçü çok derseniz yarım ölçü yapınız.
Malzemeler:

42 gram yaşmaya(1paket)
400 gram ılık süt
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı  mahlep
Üzeri için file badem
Yapılışı:
İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin.
Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin.

Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn


DEVAMINI OKUYUN..

7 Nis 2013

Etli,havuçlu buğday aşı(pilavı)



Yemek seçen kızım Alaramın bile bayılarak yediği pilav.hem çok lezzetli,hem sağlıklı:)
Malzemeler:250 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 1 tane havuç
Yapılışı:250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar  1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış biraz haşlanmış( çok haşlamayın lapa olur)buğday ve 1 su bardağı nohut ve havuçlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)

DEVAMINI OKUYUN..

SWEETVİALI,KADAYIFLI MUHALLEBİ



Sağlıklı tatlılara devam SWEETVİA ile yaptığım tatlım SWEETVİA 0 kalori :) ve tamamen bitkisel gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz:)

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un yarısı beyaz yarısı tam buğday unu
15 pk.SWEETVİA
2 paket vanilya gourmet
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
250 gr.tel kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
sütü,unu,,vanilyaları tencereye alıp çırpıcıyla karıştıra,karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ ve SWEETVİA ları eklenip mikserle 5-8 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
bu arada fırın tepsisine kadayıflar ve ceviz yayılıp 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirilir.soğuyunca elimizle ufalayıp muhallebi kaselerinin altına birer çorba kaşığı kadayıf ekliyeyip üzerine muhallebi tekrar kadayıf olarak paylaştıralım.Ama çok tatlı seviyorsanız kadayıflar sıcakken 2-3 pk. SWEETVİA  ekleyp karıştırın öyle paylaştırın.Umarım yapar beğenirsiniz.Sevgiyle...
DEVAMINI OKUYUN..

Boşnak mantısı



Malzemeler:400 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Yoğurt
Sıvı yağ
Aldığı kadar un

Yapılışı:Unun üzerine bir tutam tuz serpilir ve azar azar su dökülerek toparlanan kadar yoğrulur. Hamur 10 adet bezeye ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir. İçi için; 3 adet kuru soğan robotta çekilir ya da küçük küçük kıyılır. 400 gr kıymanın üzerine soğanlar eklenir ve 1’er silme çay kaşığı karabiber ve tuz serpilip mantı içi yoğrulur. Dinlenen 10 beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Araları sıvı yağ ile yağlanarak üst üste serilir. Öncelikle üzt üzte serilen 5 kat hamur alınır ve elde çekilerek genişletilir. Elde döndürülerek açılır ve 1 mantı hamuru elde edilir. Hamur 4 parmak kalınlığında karelere kesilir. Mantı içi karelerin ortasına yerleştirilir ve hamurlar zarf şeklinde kapatılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Kalan 5 kat hamur da aynı şekilde açılır, kesilip mantı içi yerleştirildikten sonra kapatılıp tepsiye alınır. Hamurların üzeri sıvı yağ ile yağlanır ve fırında pişirilir. 3 diş sarımsak ezilip yoğurtla karıştırılır. Mantılar pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartılır ve üzerine sarımsalı yoğurt dökülüp tekrar fırına verilir. Yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun:)

DEVAMINI OKUYUN..

5 Nis 2013

Alman Pastası



Kendileri çoookkk sevdiğim bir pastadır:) benim senelerdir yaptığım tarifim mayasızdı.Sevgili arkadaşım Tijen aktay'ın sayfasını gördüğüm zaman hemen denemeliyim demiştim:) O gün bu gündür vazgeçilmez tarifim oldu:)


Malzeme
½  paket yaş maya
 3 su bardağı un,
 2 yumurta ,
 1 çay bardağı toz şeker,
 1 çay bardağı süt,
 75 gr eritilmiş margarin veya tereyağı 
Kreması için 2,5 su bardağı süt,
 1,5 çay bardağı toz şekeri, 
2 çorba kaşığı un,
 1 tatlı kaşığı nişasta,
 2 yumurta sarısı,
pişince 1 çay bardağı krema ekledim
 1 paket şekerli vanilin 
 Üzerine Pudra şekeri 
Yapılışı
Unu derin bir kabın içine aktarın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra  mayayı ilave ederek 1 çay bardağı ılık sütle birlikte parmak uçlarınızla eritin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dk dinlendirin. Diğer yanda krema için  vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye aktarıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dk daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı,kremayı ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla daireler kesip tepsiye dizin. 20 dk daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra arasını kesip kremayı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Tarifi canım arkadaşım http://www.lezzetibol.com/anasayfa.html  aldım:)Teşekkürler Tijenim:)
DEVAMINI OKUYUN..

4 Nis 2013

Pembiş çıtır çikolatalar



Simirnamın doğum günün de herşey pembe olunca çikolatalarımızda pembe olsun istedim:)Yiyen herkes bayıldı:) görüntüsü de,lezzeti de muhteşem mutlaka deneyin derim:)


Malzemeler
300 gr taze kadayıf
200 gr frambuazlı kuvertur çikolata

Hazırlanışı 

Kadayıflar fırın tepsisine yayılır ve fırına verilir . 10 - 15 dakika fırında kadayıfların kuruması sağlanır .200 gr çikolata benmaride veya mikrodalgada eritilir ( ben mikrodalgada 1,5 dakika da erittim ) .Fırınlanan kadayıflar çikolatayla buluşturulup iyice karıştırılır . Yumurtalıkla şekillendirilir ve ters çevirilir .Daha sonra buzdolabında dinlendirilir . Servis tabağına alınır . Tarifi sevgili arkadaşım Sihirliparmaklarr'dan aldım çok teşekkürler:)))


DEVAMINI OKUYUN..

2 Nis 2013

BİRİCİK AŞKIM SİMİRNAM'A HAZIRLADIĞIM DOĞUM GÜNÜ MASAM:)




















Bu organizasyon tamamen bana ait herşeyi ellerimle tek tek hazırladım,mutlulukla keyifle hazırladım.Biricik aşkım mutlu olsun diye:)Ömrünce bütün doğum günlerini böyle mutlulukla,sağlıkla kutla canımdan öte AŞKIMMM:)))seni çoookkk seviyorummmm <3

Tarifleri ekleyeceğim.

Ayrıca canım arkadaşım @nefis kokular Şerminime güzel pastası için sonsuz teşekkürler:)

https://www.facebook.com/pages/Nefis-Kokular/144134038954470?fref=ts
DEVAMINI OKUYUN..

Sağlıklı,Kadayıflı Muhallebi


Şaka maka 1 senedir 18 kilo verdim:))) Rejim yapmıyorum sadece beslenmeme dikkat ediyorum ve böylede çok güzel kilo verebiliyorum:) tuzu çok azalttım,çayımı şekersiz içiyorum ve tatlılarımda (kendime yaptıklerımı) SWEETVİA ile yapıyorum.Normalde bu tatlı yapılırken kadayıf ve cevizler yağda kavrulup yapılıyor ve içine krema veya şanti ekleniyor ben bunları yapmadım daha sağlıklı hale getirdim ve muhteşem oldu:)))

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un yarısı beyaz yarısı tam buğday unu
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(kendime SWEETVİALI) yaptım
2 paket vanilya gourmet
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
250 gr.tel kadayıf
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
sütü,unu,şekeri,vanilyaları tencereye alıp çırpıcıyla karıştıra,karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenip mikserle 5-8 dakika göz göz olana kadar çırpılır.
bu arada fırın tepsisine kadayıflar ve ceviz yayılıp 180 derece ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirilir.soğuyunca elimizle ufalayıp muhallebi kaselerinin altına birer çorba kaşığı kadayıf ekliyeyip üzerine muhallebi tekrar kadayıf olarak paylaştıralım.Ama çok tatlı seviyorsanız kadayıflar sıcakken 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyp karıştırın öyle paylaştırın.Umarım yapar beğenirsiniz.Sevgiyle...
DEVAMINI OKUYUN..

Kaymaklı Ayva Tatlısı



Merhabalar sevgili misafirlerim:) geçenlerde bir restorant'a akşam yemeğine gittik yemeğin sonunda ayva tatlısı istedik ve ben farkettim ki ayva çıktığından beri ben ayva tatlısı yapmamıştım:( Bu arada restorant da yediğim ayva tatlısı da muhteşemdi:))) hemen ertesi günü ayvaları aldığım gibi doğru mutfağa:)))Ben önce ocakta pişirip sonra fırınladım. sizler nasıl yaparsınız? kimi zaman sadece fırına atarım kimi zaman da ocakta pişiririm.Ama en çok bu usulü seviyorum:)

Malzemeler:
6 adet ayva soyulup ortadan ikiye bölünmüş
3 adet çubuk tarçın
3-4 karanfil
ceviz,kaymak(arzuya göre)
her ayvanın oyuğunu dolduracak kadar bal.

Ayvaları yayvan tencereye dizip göbek kısımlarına 1'er çorba kaşığı bal ekledim(isteyen daha fazla ekleyebilir yada şeker koyabilirsiniz) çubuk tarçınarı,karanfilleri ve 1 bardak su ekleyip ocakta biraz yumuşayana kadar pişirdi.sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirdim ve kaymak ve cevizle servis yaptım:)
DEVAMINI OKUYUN..