31 Oca 2013

MEYVALI,KURU YEMİŞLİ MUHTEŞEMMM KURABİYE:)




Malzemeler:

250 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için;
2 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 kase fındık kırığı
1 yumurta akı
Pekmez
Yapılışı:Yarım kilo tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
İçi için; Kabukları soyulan 2 adet elma rendelenir. İncirler, kayısılar küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar kuru yemişlerle birlikte ayrı br tencereye alınır. Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince 2 çay kaiığı tarçın serpilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kurabiye hamurundan bezeler koğartılır ve avuç içinde açılarak iç yerleştirilir. kapatılıp avuç içinde yuvarlatılır. Önce yumurta akına sonra da fındığa bulanarak tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pekmez gezdirilir.Afiyet,bal,şeker olsunnnnn:)))

21 Oca 2013

SWEETVİA lı Aşure:)


Sweetvia lı tariflere devam:)Geçtiğimiz ay aşure ayıydı Allah kabul etsin bende yaptım dağıttım hatta blogcu arkadaşlarım gelecek diye tekrar yapmıştım:)Ben çok şeker tüketmekten yana olmadığım için babamın diabetik olması yüzünden 5 kase SWEETVİA lı yaptım babişkomla bana özel:) SWEETVİA 0 kalori olduğu için ve diabetiklerin de gönül rahatlığıyla kullandığı için afiyetle yedik:)Tarifi 1 kg.üzerinden veriyorum bu tarifi siz şeker ekleyipte yapabilirsiniz ben bütün malzemeyi karıştırıp küçük tencereye 5 kase yetecek kadar ayırıp orada pişirdim söndürmeme yakın 25 paket SWEETVİA ekledim karıştırıp ocağı söndürdüm.kaselere boşaltıp üzerini süsledim:)
.
Malzemeler: 1kg.aşurelik buğday
 2su.bar.nohut(aşlanmış)
 2su.bar.fasulye(haşlanmış)
 250gr.kuru kayısı
 1su bar.kuru üzüm
 5çor.kaş.pirinç (arzuya göre)
 1portakalın kabuğu(minik doğranmış)
 2elma(minik doğranmış)
1limon kabuğu rendesi(isteğe göre)
 3su bar.süt
 7su bar.şeker 
Yapılışı:

 İlk olarak buğdayı yarı kıvamdan fazla pişirin.Ardından yarı kıvamda pişirilmiş nohut ve fasulyeyi ekleyin.Bir taşım kaynadıktan sonra pirinci,elmaları,kuru,kayısıları,portakal kabuklarını, üzümü,gül suyunu ve sütü ilave edin.Bir süre daha kaynadıktan sonra şekerini ilave edin.Ben bağlayıcı nişasta falan kullanmıyorum iyi kaynatırsanız kıvamı tam oluyor.Aşuremiz sevgiyle ve kıvamında piştikten sonra kaselere boşaltıyoruz.isteğe göre üzerine nar,ceviz,badem,fıstık ile süslüyoruz ve komşularımıza ,dostlarımıza dağıtıyoruz:))Afiyetler olsun...

Bu tarif standart aşurem:) SWEETVİALI tarifi yukarıda anlattığım gibi yapın.


DEVAMINI OKUYUN..

20 Oca 2013

İNCİRLİ,KAYISILI CEVİZ RÜYASI:)İSMİ KAFADAN ATTIM:))))




250 gr şeker
400 gr ceviz
250 gr küçük doğranmış incir
1 çay bar kuru kayısı(minik doğranmış)
6 yumurta beyazı
1 çay bardağı hindistan cevizi

Tüm malzemeyi küçük bir tencereye koyup, kısık ateşte 15-20 dakika karıştırarak pişirin.tutmasın diye ama buna pişirdiğimiz  karışımı mermer tezgaha döküp soğumasını bekleyin.Soğuyan karışımdan ben iki tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alıp tepsiye dizin.Yaklaşık 25-30 dakika 150 derecede pişirin.Soğuyunca dışı sert ısırdığınızda sakızımsı yapıda meyveli kurabiyeniz oluyor.Afiyet olsunnnn:)
DEVAMINI OKUYUN..

Almond Chokolate Cookies:)))



Bu tarifi sevgili Raphaela Akıncılar benim grubumda yayınladı o günden beri aklımda:)çikolatalı tatlara zaafım var:)bugün pek bir işim yoktu mutfakta denemek istediğim tarifleri denemek istedim:)Ama ben yine her zaman ki gibi kendimden de bir şeyler ekledim MUHTEŞEMMMM oldu:)hemen hemennn deneyin derim:)

Malzemeleri : 
240 gr. biter çikolata (3 kare paket)
60 gr. tereyağı 
Benmari usulu  eritip
Soğumaya bırakın 

140 gr. şeker
 1 pk  vanilya
 3 yumurta  mikserle beyazlayana kadar çırpın
Çikolatalı karışımıda ekleyin tekrar çırpın ben 1 tatlı kaş.portakal babuğu rendesi ekledim,orjinal tarifte yoktu.

120 gr  soyulmuş rondo da ezilmiş badem

 69 g un yarım tatlı kaşık kabartma tozu
 60 g soyulmuş küçük parçalı badem (ben bademleri tavada biraz kavurdum öyle ekledim ) ve 50 g sütlü çikolata küçük parçalar hazırlanmış hamura ekleyiniz
160 derecede 10-12 dakika da pişiriniz fazla tutmayın sertleşir.Afiyet olsun
DEVAMINI OKUYUN..

16 Oca 2013

CEVİZLİ BROWNİ KURABİYE:)





Malzemeler:
1 adet margarin - 250 gram (yumuşak)
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ(çiçek yağı kullandım)
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket kakao (50 gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı az dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker


Yapılışı

Un ve k.tozu hariç bütün malzemeyi karıştırıp sonra k.tozunu unu ilave ederek yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.
Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.
Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.
Ilınınca servis yapın.
Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.

Not:Bu tarifimi sevgili arkadaşım Tümaydan aldım:)http://www.tumayinmutfagi.com/Default.aspx  Teşekkürler Tümayım:)
DEVAMINI OKUYUN..

15 Oca 2013

KROKANLI BEYAZ ÇİKOLATALI KURABİYE:)


Merhabalar,söz verdiğim gibi sık sık güncellemeğe çalışıyorum blogumu:)Ama sizler de çok iyi bilirsiniz bazen gün yetmiyor arşivim doldu taştı:)haftada en az 3 tarif hedefledim inşallah uygulayabilirim:)Bu kurabiye tamamen kafadan atarak yaptığım bir kurabiye:)Aslında bir arkadaşım bir pastaneden almış 1 tane tadını anlamak için yedim ve nasıl yapabilirim,içine ne eklesen nasıl yapsam diye diye eve geldim ve doğru mutfağa:)valla kendim yaptım diye demiyorum benim yaptığım kurabiye daha güzel oldu:)))Denerseniz hak vereceksiniz bana:)

önce krokan yapımı:
- 250 gr tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 200 gr fındık (veya fıstık,ceviz,badem,susam vs…)size kalmış ben fındık,badem kullandım
- Tezgahı yağlamak için bir miktar sıvıyağ

Krokanı hazırlamak için önce mutfak tezgahınızı(tercihen mermer)temizleyip sıvı yağ ile yağlayın . çelik bir tencereye şekeri ve limon suyunu koyun. Bu kabın içine girebileceği başka bir tencerenin içine soğuk su koyun, kenarda bekletin. Şekeri koyduğunuz tencereyi düşük ateşte şeker eriyip istediğiniz karamel rengini alana kadar sürekli karıştırın. Hemen ocaktan alın ve soğuk su dolu kabın içine oturtun ki pişme işlemi biran önce sonlansın. Bu aşamayı atlarsanız şekeri ocaktan alsanız bile kendi ısısı ile pişmeye devam edecek ve sonuçta şeker yanacaktır. Hemen fındıkları şekere ekleyin, her tarafları şekeri bulaşacak şekilde karıştırın ve yağladığınız tezgahın üzerine dökün. Tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra merdane ile üzerinden geçerek dilediğiniz ebatta parçalayın.

Krokanın en büyük düşmanı, yapış yapış olmasının baş sorumlusu rutubettir. Bu nedenle olabildiğince rutubetsiz bir ortamda çalışın ve krokanlar hazır olduğunda, hemen kullanmayacaksanız hava almayan bir kapta muhafaza edin.Bu tarifi ben hanimiş arkadaşımdan öğrenmiştim:)Kendisine çok teşekkür ederim.
Bu kurabiyede krokanı havanda iyice ufaltıp kullanıyoruz.

Malzemeler:
125 gr.yumuşak margarin
1 çay.bardağı sıvıyağ
2 "       "       şeker
2 tam yumurta
k.tozu,vanilya
aldığı kadar un(un kurabiyesi kıvamında olacak)
içine hazırladığımız krokandan 1 çay bardağı kadar ve ekledim
hepsini yoğrup yuvarlayıp avucumla bastırıp yassılttım.170 derecede çok kızartmadan pişirdim
Soğuyunca benmari usulu erittiğim beyaz çikolataya batırıp bol krokan serptim birde yeşil fıstık serptim bütün kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi yaptım.sonuç:Şahane kurabiyelerim oldu:))))))))))).


DEVAMINI OKUYUN..

SU BÖREĞİ:)




Malzemeler

  • 4 yumurta

  • 4 çorba kaşığı su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • alabildiği kadar   un
İç harcı için:

  • 1 kase beyaz peynir

  • 150 gr.kaşar peyniri

  • 1 tutam maydonoz
Ara katlar için:

  • 4 çorba k.tereyağı

  • 1 çay b.sıvıyağ

HAZIRLINIŞI:
 Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları,ılık suyu ve tuzu havuza koyup parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun. Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye bölün. Altını üstünü unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik yufkalar hazırlayın. Açtığınız yufkayı kurumaması için dörde katlayın, temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın.Peynirleri ufalayın. Maydanozu incecik kıyın. Tereyağını eritin. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Geniş bir tencerede 1 dolu tatlı  kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın birkaç parça buz atabilirsiniz. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin. Fırını 220  derecede ısıtın. Altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin.Sonra afiyetle yiyinizzz:)))

DEVAMINI OKUYUN..

11 Oca 2013

PANCAR YAPRAĞI SALATASI:)



Pancarı tüketmeyi çok seviyoruz :)yapraklarını yemek yaparım genellikle ama bu sefer salata yapayım dedim:)
gerçekten çok lezzetli bir salata oluyor yemeğe doyamadık:)

Malzemeler
Pancar yaprağı
5 diş sarmısak
zeytinyağ
limon
tuz
Yapılışı:
yapraklar doğranıp güzelce yıkanır en son sirkeli suda bekletilip tekrar durulanır ve haşlanır(biraz diri)
süzülüp servis tabağına alınır.Üzerine z.yağ,limon dövülmüş sarmıasak,tuz sos hazırlanıp gezdirilir.Afiyetle yenilir:)))
DEVAMINI OKUYUN..

BAL KABAĞI TAVASI:)


 Dün mutfağım proğramında gördüm bu tarifi bal kabağını kullanmayı severim yemeklerde evde kabağımda vardı hemen denedim:)biz ailece çok beğendik:)mutlaka deneyin derim:)))
1 kilo bal kabağı
1 BÜYÜK kuru soğan 
6 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kilo bal kabağı ince ince(cips gibi) dilimlenir. 1 adet soğan piyazlık doğrandıktan sonra kabaklarla birlikte bir kasenin içerisinde bir çay kaşığı tuz ve şekerle karıştırılarak yumuşamaları için biraz bekletilir. Yumuşayan bal kabağı ve soğanların üzerine 6 tatlı kaşığı mısır unu ile iyice karıştırılır. Malzemelere tavada kızdırılan yağa dökülerek iki yüzü pişirilir. Püf noktası:harç ince bir tabaka halinde tavaya yayılacak krep gibi
DEVAMINI OKUYUN..

10 Oca 2013

KAKAOLU,LORLU KURABİYE:)

KanalD de izleyip denediğim bir kurabiye biz maaile çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz:))) Malzemeler; 10 fincan un
 250 gram tereyağı
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

 İçi için:
 250 gram tatlı lor
 1 çorba kaşığı kakao
 1 çorba kaşığı toz şeker
 Yapılışı;

 250 gram lor
 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı kakao ile iyice yoğrulur. Kulak memesinden biraz sert kıvama gelen lorlu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar hazırlanır. Lorlu kakao topları buzdolabında bekletilir.
 Dış harç;
 10 fincan un,
 3 yumurta ve şeker eklediğimiz hamur malzemelerine
 250 gram tereyağı ekleyerek yoğurulur. Yoğurma işlemi sırasında birer paket vanilya ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelen hamurlardan kurabiye için parçalar kopartılarak, avuç içinde açılır. Önceden hazırlanan ve buzdolabında soğutulup dinlendirilen lorlu kakao topları hamurun ortasına yerleştirilerek kapatılır. Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısıtılan fırında pişirilir.
DEVAMINI OKUYUN..

5 Oca 2013

ROCHES ÇİKOLATA:)

Merhabalar,bayılarak yediğimiz bu çikolataları ben çerezlerini kavurmadan yapardım.Can arkadaşım Petek'cim http://izmirbutikkurabiye.blogspot.com/ kavurarak denememi söyledi:)Canım çok teşekkürler gerçekten çok daha lezzetli oldu çikolatalarım:)bende Petek'ciğimin tarifini kopyaladım:)Mutlaka deneyin derim ben fındık ve bademle yaptım. 200 gram bitter çikolata 100 gram kadar fındık,antep fıstığı,crunch 1 kahve fincanı su 2 yemek kaşığı pudra şekeri Öne fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.Suyun içinde pudra şekerini eritelim Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fındık,fıstığımızı koyalım ve şekerli suyla her tarafını ıslatalım.Tepsiyi fırına koyup kuruyemişlerimizin kızarmasını sağlayalım.Arada bir tepsidekileri karştıralım ki hertarafları eşit olarak kavrulsun.Tepside hiç su kalmayana dek fırınlama işlemini sürdürelim.Daha sonra tepsiyi dışarı alalım ve fırınlanan kuruyemişleri soğutalım. Bu arada çikolatamızı (ben pastalarda kullandığım için evde bulundurduğum %70 kakao oranlı bitter kuvertur kullandım ama siz marketlerde satılan çikolatadan kullanabilirsiniz.Üstelik artık ETİ de 80 gramlık %70 kakao oranlı çikolatalar çıkartmış) ister ocak üstünde ben mari yöntemiyle isterseniz mikrodalga fırının buz çözme ayarında eritelim.Ben mari yapacaksanız Su koyduğunuz kaptan üsteki çikolata hiçbirşekilde su ya da buhar gelmesine izin vermeyiniz çünkü su çikolatanın yapısını bozuyor. Eriyen çikolatayı arada bir karıştırarak soğutun.Şöyle bir parmağınızı değdirin.yakmıyor ama hafifce ısısını hissediyorsanız istediğimiz ısıya gelmiş demektir.(Çikolata termometreleri var tabii ki ama biz profesyonelce yapmadığımız için gerek yok.) Artık fındıklarla çikolatayı karıştırabiliriz.Eğer evde varsa çikolatalı ya da sade mısır gevreğinden,pirinç patlağından da ekleyebilirsiniz bir avuç.Daha çıtır çıtır çikolatalarımız oluyor .Fındıklı çikolatamızı bir tatlı kaşığıyla,yağlı kağıt döşediğimiz tepsiye döküyoruz.Sıyırmak için İkinci bir kaşık da kullanabilirsiniz parmağınızı da:)) Oda ısısında beklettiğimiz rocheslar 2-3 saat sonra hazır.Buzdolabına koymadan saklamanızı öneririm.Zira yağları üste çıkıp çikolatanızın görüntüsünü bozabilir.Afiyet olsun.
DEVAMINI OKUYUN..

SAKIZLI MUHALLEBİ:)

Malzemeler: 1 kg. süt
 1 su bardağı tozşeker(çok tatlı seviyorsanız 1,5 bardak ekleyin)
 125 gr. tereyağı
 2 çay bardağı un
 3-4 parça dövülmüş damla sakızı( şekerden bir kaşık alıp şekerle sakızı havanda dövüp ekleyin)

Yapılışı:

 Yağı bir tencerede eritin.Eriyen yağın üzerine 2 çay bardağı unu ekleyin ve hafif ateşte un kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra soğuk sütü ilave edin. Süt kaynarken şeker ve dövülmüş damla sakızınıda ilave edin ve sürekli karıştırın.Fokurdamaya başladığında ateşin altını kapatın.Mikserle 5 dk.göz göz olana kadar çırpın.İster kaselere,ister kare büyük borcama yayın.Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın.Arzuya gore üzerine tarçın veya benim hazır çikolata sosum vardı onunla servis ettim .Afiyet olsun:)
DEVAMINI OKUYUN..

2 Oca 2013

YILBAŞI SOFRAMIZ:)

DEVAMINI OKUYUN..