11 Oca 2016

Lor Kurabiyesi


Merhabalar.bu tarifimi belki 25 senedir yaparım çok da güzel olur.Arada damla sakızı,portakallı da yaparım.Deneyin beğeneceksiniz:)))

Malzemeler: 5oo gr tatlı lor
 2 yumurta (1 tanesinin beyazı ayırılır),
 250gr. margarin,(yumuşak)
 2 su bardağı şeker,
 1 paket vanilya,
 2 paket kabartma tozu,
 3,5 su bardağı un.

. Yapılışı: Yağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır Daha sonra içerisine yumurta ve peynir eklenerek  yoğurulur. Un, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılarak yavaşça peynirli karışıma ilave edilir. Hamur biraz cıvık olacaktır; un eklemeyiniz. Şimdi elinizi yağlayıp kurabiyelere şekil verebilirsiniz. Şekillenen kurabiyeler önce yumurta beyazına sonra şekere batırılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 derecede 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun 

5 Oca 2016

Profiterol

Profiterol Topları için
 250 ml. su
 175 gr. un (standart su bardağınla 1,5 bardak)
 Bir fiske tuz
 110 gr. tereyağı veya margarin
 4 yumurta
 Pastacı Kreması
 500 ml. süt
 150 gr. toz şeker(1 su bardağından 2 parmak eksik) 
40 gr. tereyağı
 4yumurta sarısı
 60 gr. un (1/2 su bardağından 1 kaşık fazla)
 50 gr. mısır nişastası( su bardağının 1/3 den 1 kaşık fazla)
 1 adet çubuk veya toz vanilya 
Üzeri için Malzemeler
 200 gr. krema
 300 gr. bitter çikolata
 Profiterol topları için Tencereye Su tereyağı ve tuzu ekleyip ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine tek tekyumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde çırpın. Hamur koyu kek kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Krema için Sütü bir tencereye alın içerisine vanilyayı koyup ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın. Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın,ben bıçakla kesip kremasını ekliyorum,ve çikolata sosunla birleştiriyorum.Afiyet olsun.
DEVAMINI OKUYUN..

3 Oca 2016

Cookie

Malzemeler:

1/2 su bardağı beyaz şeker 
1/2 su bardağı esmer şeker(sterseniz hepsini beyaz şeker kullanabilirsiniz) 
200 gr. margarin veya tereyağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 adet yumurta
 7-8 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
 Bir kabın içerisine tereyağını ve toz şekeri ekleyip mikserle şeker eriyene kadar iyice çırpın.krema kıvamına gelen karışıma yumurtayı ekleyip çırpın.Diğer tarafta un, kabartma tozunu karıştırın.Unlu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek kaşık yardımıyla karıştırın.En son damla çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 2 kaşık yardımıyla kurabiye hamurundan parçalar alarak aralıklı olarak dizin.Önden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan kurabiyeleriniz hafif yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.Oda sıcaklığında dinlenen kurabiyeleriniz içten içe pişmeye devam edecektir.Afiyet olsunben yarısını kakaolu yarısını sade yaptım ve biraz fındık ekledim
Not: 
DEVAMINI OKUYUN..