2 Haz 2021

Pideli,Soslu Köfte


 

  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük soğan rendelenmiş(suyu sıkılmış )
  • Çay kaşığınin ucuyla kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  •  tuz
  • taban için;
  • 2 adet tırnak pide(küçük küçük doğranmış)
  • sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytiyağ yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yeteri kadar sıcak su
  • üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı(ben sade yağ kullandım)
  • servis ve suslemek için;
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kase  yoğurt
  1. Önce köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan  malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
  2. Hazırladığımız  köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde yapıp busdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
  3. Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada  kızartıyoruz.
  4. Köfteler kızarırken doğranmış pideleri servis tabağına alıyoruz.İsterseniz pideleri önce tavada ısıtabilirsiniz.
  5. Sonra kızaran köfteleri  pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.
  6. Sosu için: sıvı yağ ve salçayı birkac dakika kavurup bahartlarını ve tuzunu ekliyoruz.
  7. Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketcaptan az daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.
  8. 3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  9. Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
  10. Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ben sadece domates kullanmayı tercih ettim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder