19 Haz 2012
ENGİNARLI,BEZELYELİ PİLAV:)
Bu gün pek bir hamaratım arka,arkaya tarif yazıp yayınlıyorum:)))
Üç öğün bıkmadan yiyebileceğim tek yemek diyebilirim:)
Malzemeler:
5 adet enginar
2 su bar.baldo pirinç
1 su bar.haşlanmış bezelye
dereotu
1 demet taze soğan
2 limon
1 çorba kaş un+ 1 çay kaş.un
tuz
1 çay bar.zeytinyağ
1 tatlı kaş.şeker
Yapılışı:
Derin bir kaba su konulur içine 1 limonun suyu ve 1 çorba kaş.un konulup enginarlara ayıklanıp dörde bölünüp unlu,limonlu suya bırakılır.Diğer tarafta tencereye taze soğanlar doğranır 5-6 sap dereotu sapı doğranıp enginarlar üzeine dizilir.Bir çorba kasesine 1 limon suyu 1 çay bar.z.yağı,1 çay kaş un ve tuz konulup iyice çırpılır.Hazırladığımız sos enginaarların üzerine dökülüp suyunu çekip sararması beklenir 1 su bar.kadar su iave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.sonra daha önceden sıcak suyla kabarttığımız pirinçler yıkanıp suyunu çekmiş enginarların üzerine yayılır ve 2 bardak pirince 2 bar.su eklenip pişirilir.Ocağı söndürünce bol dereotu eklenir veee of of offf afiyetle yenilir:)))))))))))))))))))))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım;)
YanıtlaSilufff en sevdigim seyler bir arada harikasiniz. Tesekkürler
YanıtlaSil