26 Nis 2018

Çay masam

Ekler pasta
doyuran pasta
2 çeşit börek
kereviz salatası
sarma
cevizli kurabiye
hepsinin tarifi blogumda var

Kadayıf tatlısı



500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1 bardak çekilmiş antep fıstığı(ceviz de olur)
1 çorba kaşığı pekmez
 
Şerbeti için:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
Birkaç damla limon
 
Yapılışı:
 
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuması için kenara alın. Kadayıfları elinizle tifterek açın. Tereyağını eritip soğutun.soğuyan tereyağını kadayıflara döküp,ovarak iyice özleştirin.ve yarısını tepsiye iyice bastırarak yerleştirin.Sonrasında antep fıstıklarını serpin ve kalan kadayıfa 1 çorba kaşığı pekmez ilave edip(üzerinin güzel kızarması için pekmez) özleşririn ve fıstıkların üzerine iyice bastırarak yeleştirin.

 
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün.ve fıstıkla süsleyin
DEVAMINI OKUYUN..

22 Nis 2018

Tuzlu çubuklar



Hamur:
125 g tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 - 3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
2 - 2 ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu


Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın ve tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 10 cm boyutunda uzatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.Ben ayıklanmış çiğdem serptim


DEVAMINI OKUYUN..

10 Nis 2018

Baklava

1 su bardağı süt
 1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı yoğurt 
2 yumurta
 1 çimdik tuz :)
1 tatlı kaşığı sirke aldığı kadar elenmiş un 
Şerbeti: 4 bardak şeker ve 3,5 bardak su, 2 dilim limon
 Yapılışı: Bütün malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.10 dak. dinlendirilir.Hamur 3 e bölünür,15 ar bezeye ayrılır.toplam 45 bezemiz olur.çay bardağı büyüklüğünde açılır ,aralarına mısır nişastası serpilir.15 beze üst üste konularak yavaş yavaş tepsiniz büyüklüğünde açılır.aynı işlem diğer 15 li bezelerimiz içinde yapılır.3 yufka elde etmiş oluruz.bu yufkalarımızın arasına arzuya göre antep fıstığı yada ceviz koyabiliriz.İstediğiniz şekilde kesip 200 g tereyağ eritip üzerine dökünüz.180 derecede ısıtılmış fırında35-40 dakika pişiriniz.Fırından çıkarıp 5 dak. havalandırdıktan sonra sıcağa yakın şurubu dökünüz.Afiyet olsunn.. 
DEVAMINI OKUYUN..