4 Haz 2021
San Sebastian
3 paket (1050 gr) pınar beyaz taze peynir320 gr (1,5 bardak) toz şeker 480 ml (2,5 paketten 2 kaşık az) krema 6 adet yumurta Yarım çay kaşığı tuz 30 gr(1 tepeleme çorba kaşığı) un • 3 paket İçim taze peyniri, 1,5 su bardağı şekeri ve yarım çay kaşığı tuzu pürüzsüz olana ve şeker çıtırtısı gidene kadar el mikseri ile çırpın. • Ardından el çırpıcısı kullanarak 6 yumurtayı teker teker yavaş bir şekilde karışıma yedirin. Her yumurtayı koyduktan sonra mutlaka karışana kadar çırpın. Taze peynir, krema ve yumurtaların oda sıcaklığında olmaları önemli. Yoksa fırına girdiğinde kesilebilir. • 480 ml kremayı da ekleyip çırpıcıyla karışıma yedirin. • Son olarak 30 gr unu elekten geçirerek karışıma ekleyip yine el çırpıcısı ile yedirin. • Ben 24 cm’lik çemberde yaptım. Siz 20 cm’lik kalıpta yapacaksanız eğer üçte bir oranında tarifi azaltabilirsiniz. • Çemberin içini ıslatın, böylece yağlı kağıt daha rahat yapışıp yerleşecek. • Her ne kadar topaklanma olmadığından emin olsak da işi garantiye almak için yağlı kağıt serdiğiniz çembere süzerek dökün. • Yağlı kağıdın kenarlarını mutlaka iyice bastırın ki piştikten sonra arasında kağıt kalmasın. Yağlı kağıtta pislenen yer olursa da silin ki fırında yanmasın. • 200 derecede, alt-üst ve fanlı çalışan fırının orta rafında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Bazı fırınlar eşit ısıtamadığından 20. dakikasında tepsiyi çevirebilirsiniz. Buna üzerinde ki yanma eşitliğine göre karar verebilirsiniz. • Cheesecake pişince fırından çıkartın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından afiyetle yemeniz için hazır ve nazır. Tarifim Refikanın mutfağında
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder