4 Haz 2021
Tereyağlı Büsküvi
Malzemeler :125 gr tereyağı 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı pekmez 1 yumurta sarısı 2,5 - 3 su bardağı un 1 çorba kaşığı süt 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 tatlı kaşığı toz tarçın (tarçın iki tatlı kaşığı da güzel oluyor) 1 paket kabartma tozu Yapılışı : ✔ Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve şeker birlikte makinada yoğurulur. Diğer malzemeler de ilave edilir ve iyice özleşmesi sağlanır.(ben yarısına kakao ekledim) ✔ unu ölçülü olarak ekliyoruz, kıvamına göre verdiğim ölçüden biraz eksik veya fazla olabilir . ✔Hamuru iki parçaya bölüyoruz, iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açıyoruz. İstediğiniz kalıplarla şekil verip ,önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında 7-8 dakika pişirip fırından hemen alıyoruz. Püf Noktası: Bu kurabiyelerin özelliği 7-8 dakikada pişiyor olması. 7-8 dakikada hâlâ pişmemiş görünüyorlar fakat fırından çıkarınca 20 dakika içinde kıvama geliyor. Yani fırından çıkınca pişmeye devam ediyorlar. Eğer bisküvi kivaminda biraz sert ve kavruk istiyorsanız, kurabiye hamurunu ince açmalısınız ve 10 dakika civarı pişirmelisiniz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Eline sağlık Sedefcim, tarçın zencefil mis gibi olmuş❤️
YanıtlaSilCanımmm çok teşekkür ederim
Sil