1,5 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
50 gr erimiş tereyağı,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
5 su bardağı un,
2 yemek kaşığı kuru maya
.Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğurun.1 saat ılık ortamda dinlendirin. unladığınız tezgaha avuç içi büyüklüğünde hamur alıp oklava ya da merdane ile hafif kalıncana küçük tabak büyüklüğünde açıp tepsilere alın,
Ben kare şeklinde bu sefer. önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde pişirin.Afiyet olsunnn:)
tabii ki takipteyim:))))
YanıtlaSilAaa harika biz bu ekmeği Antakyada çok kullanırız
YanıtlaSilPuf puf görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPitanıda,kokonuda aldım gidiyorum Sedef'ciğim..Sen yine yaparsın. :)
YanıtlaSil