Profiterol Topları için
250 ml. su
175 gr. un (standart su bardağınla 1,5 bardak)
Bir fiske tuz
110 gr. tereyağı veya margarin
4 yumurta
Pastacı Kreması
500 ml. süt
150 gr. toz şeker(1 su bardağından 2 parmak eksik)
40 gr. tereyağı
4yumurta sarısı
60 gr. un (1/2 su bardağından 1 kaşık fazla)
50 gr. mısır nişastası( su bardağının 1/3 den 1 kaşık fazla)
1 adet çubuk veya toz vanilya
Üzeri için Malzemeler
200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata
Profiterol topları için Tencereye Su tereyağı ve tuzu ekleyip ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek iyice karıştırarak pişirin. ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine tek tekyumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde çırpın. Hamur koyu kek kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Krema için Sütü bir tencereye alın içerisine vanilyayı koyup ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin. Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Üzeri için; kremayı ısıtın kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve ılıtın. Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın,ben bıçakla kesip kremasını ekliyorum,ve çikolata sosunla birleştiriyorum.Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık, çikolatalı tatlılara bayılırım, harika görünüyor...
YanıtlaSilProfiterolleri çocuklarım çok seviyor ve bana da sıkça yapmak düşüyor..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Hımm... Alkışlar size gelsin Sedef hanım. Çok çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilher zamanki gibi muhteşem ablacım :)afiyetler olsun
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com