6 May 2017

Ekşi Maya Ekmek

500 gun
1 poşetdr.oetker ekşi maya
yaklaşık 1 ½ tatlı kaşığıtuz
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1 ½ su bardağıılık su
2 - 3 yemek kaşığızeytinyağı

Hazırlanışı

1
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve makinanızın hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
2

Hamurun mayalanması:

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.
daha sonra 180 derece ısınmış fırında 35-40 dk pişirin.Bu tarifi dr.oetkerden öğrenmiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder