22 Haz 2017

Boşnak böreği

 Hamur için :

2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un

iç Malzeme:
isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben pırasalı yaptım bugün:)

8 adet pırasayı incecik çinttim bol suyla yıkayıp süzdüm.tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyup ekleyip pırasaları ekledim .Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.

Yapılışı:

Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.kol bögreği şeklinde  yapılır.tepsiye yerleştirince istediğiniz ebatta kesilip sıvıyağ sürülür 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilip afiyetle yenir:) yarasın ama kilo olmasınnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder