Malzemeler:
250 gr.tereyağ
1 su bar.iri kıyılmış tuzsuz badem
4-5 damla vanilya aroması(yoksa vanilya da olur)
1yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bar.sıvıyağ
4-5 bar.un
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
2 çorba kaş tereyağda bademleri yakmadan kavurun.sonra 4 çorba kaş.unu ilave edip kavurmaya devam edin.unun rengi biraz değişince ocaktan alın.
Yoğurma kabına yumuşak tereyağını,şekeri,diğer malzemelri ve kavrulmuş, soğumuş bademleri de ekleyip yoğurun.yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.Hamuru ikiye bölüp merdaneyle açıp ay şeklinde kalıpla kesin 180 derecede 15 dk pişecek çıkınce sıcakken bol pudra şekeri serpilecek.Sonraaaaa afiyetle yenecek:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder