13 Ara 2017

Alman pastası (porsiyonluk)

Malzeme
½ paket yaş maya
3 su bardağı un,
2 yumurta ,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı süt,
75 gr eritilmiş margarin veya tereyağı


Kreması için 2,5 su bardağı süt,
1,5 çay bardağı toz şekeri,
2 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı nişasta,
2 yumurta sarısı,
pişince 1 çay bardağı krema ekledim
1 paket şekerli vanilin
Üzerine Pudra şekeri 


Yapılışı
Unu derin bir kabın içine aktarın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra mayayı ilave ederek 1 çay bardağı ılık sütle birlikte parmak uçlarınızla eritin. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dk dinlendirin. Diğer yanda krema için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye aktarıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dk daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı,kremayı ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla daireler kesip tepsiye dizin. 20 dk daha dinlendirdikten sonra önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra arasını kesip kremayı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.Ben üzerine çikolata eritip döktüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder