Malzemeler :
Hamuru için :
250 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin :
4 adet rendelenmiş süzülmüş elma ben 1 adette ayva ekledim
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı :
Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar derin dondurucuya kaldırın.
Elma,ayva şeker ve tarçını elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.
Elmalı harcı borcamdaki hamurun üzerine yayın. Buzlukta bekleyen hamuru rendenin iri tarafı ile elmalı harcın üzerine rendeleyerek üstünü kaplamasını sağlayın.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. İyice soğumasını bekledikten sonra pudra şekerini tartınızın üzerine eleyin.
Afiyet olsun...üzerine karamel sos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder