10 Nis 2018

Limonlu Cheescaker

Malzemeler
1,5 paket yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı
istege bağlı dövülmüş ceviz,fındık,badem ekleyebilirsiniz
Kreması İçin:
2 paket labne peyniri
2 kutu krema
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı  nişasta
1 çay kaşığı kadar vanilya
1 su bardağı toz şeker
Limon Sosu İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 küçük limonun suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş şekilde)
50 gram tereyağı
1 çay bardağı şeker

Hazırlanışı
Bisküvileri kırarak ya da rondoda un haline getirin. Erimiş tereyağını  bisküvilerin üzerine dökün iyice özleştirin.
Bastıra bastıra kalıba yerleştirin.Buzluğa koyun.
Krema için; Labneleri,kremaları,yumurtaları şekeri ve vanilyayı çırpın. Nişastayı ilave edip, çırpmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine dökün ve yayın.
Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana dökün.
160- derecelik fırında 1-1,5 saat kadar pişirin. Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın.
Sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin. Yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra dilerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.
üzerine .100 ml kremeyı ısıttım100 gr.beyaz çikolata ve 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ekledim.soğuyunca cheescake in üzerini süsledim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder