22 Nis 2018

Tuzlu çubuklar



Hamur:
125 g tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 - 3 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
2 - 2 ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu


Eritilmiş margarin veya tereyağı, sıvı yağ, su, tuz ve yumurta akını derin bir kaba alın. Unu eleyip hamur kabartma tozu ile karıştırın. Karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın ve tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 10 cm boyutunda uzatın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin ve pişirin.Ben ayıklanmış çiğdem serptim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder