20 Haz 2018

erikli crumble

8-10 adet kırmızı erik

2 yemek kaşığı esmer şeker

Bir tutam tarçın

1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

200 gr. Un

125 gr.tereyağ

100 gr. Esmer şeker

75 gr. Müsli veya file badem



Oda sıcaklığındaki yağı,unu ve şekeri bir kasede iyice yoğurun.Müsli veya file bademi ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında biraz bekletin.

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Erikleri kabuklu veya kabuksuz kullanabilirsiniz.Küçükse2’ye,büyükse 4’e bölün.Bir tavaya alıp,üzerine şeker,tarçın ve limon rendesini koyun.Kısık ateşte meyve yumuşayana kadar pişirin.

Erkleri bir fırın kabına alın.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle ufalayarak üstüne koyun,meyveleri bu hamurla örtün.

Yaklaşık 25 dakika üstü kahverengi olana kadar pişirin.
Tarifi: Arda Türkmen chefimden :)

1 yorum:

  1. Sedef hanım ellerinize sağlık, turta zannederek geldim. Görünüm harika, lezzeti de mutlaka harikadır. Ancak, anlamadığım meyveli kısımın sadece altta olması lazımken ortada kalmış olması. Afiyet olsun...

    YanıtlaSil