30 May 2021

Şaraşura (Domat bastı)


 1 adet Soğan

5 adet Sivri Biber 4 adet Domates 2 kahve fincanı Pirinç 1 kahve fincanı Zeytinyağı 1 kahve fincanı Su 1/4 demet Maydanoz Şeker Tuz, Karabiber

yapılışı.Tencereye zeytinyağ eklenip yemeklik doğradığımız kuru soğan ve ufak doğradığımız kıl biberler eklenir ve sotelenir sonra yemeklik doğranmış domates,1 çay kaşığı şeker (opsiyonel)tuz.karabiber eklenir 5 dakika piştikten sonra pirinç ve suyu eklenir.pirinçler piştimi hazır demektir .biraz sulu oluyor .Üzerine maydanozla süslüyoruz.Tam yaz yemeği.Rahmetli anneanneciğim şahane yapardı biz şaraşura deriz bu yemeğe.

4 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle ellerinize emeklerinize sağlık. Benim annem de bize "Lapa" diye yapardı hala da yaparız. Görünce çok mutlu oldum. Harika tarifleriniz var, hep diyorum, "Sedef Hanım bizi komşu alsanız ya" :) Kocaman sevgiler :) Özlem Türkeş (NonOzzY Handmade)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. .Keşke yakın olsak ikram edebilsem.Çok teşekkür ederim Tüm sevgimle

      Sil
  2. Eskilerin yemekleri çok daha güzelmiş,Allah rahmet eylesin annenize,sizede afiyet olsun

    YanıtlaSil