malzemeler:
3 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
2 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı ılık su
3 çorba kaşığı şeker
1 çimdik tuz
kızartmak için sıvı yağ
üzerine:
tarçın ve pudra şekeri karışımı,frambuazlı çikolata
bitter çikolata (eritilmiş) beyaz çikolata süslemesi size kalmış
Çikolata sosu için:(ganaj)1 kutu krema
2,5 paket (kare)bitter çikolata
krema kaynama noktasına geliceye kadar ısıtılı ocaktan alınır ve çikolatalar eklenir hızlıca karıştırılıp çikolata eritilir.
Yapılışı:
Kaba un konup ortası havuz gibi açılır.Ilık su eklenir ve suda yaş maya eritilip una karıştırılır. Sonra diğer malzemeler eklenip hamur yoğurulur.Hamurdan yuvarlak bezeler yapılır.Bolca unlanmış bir tepsiye dizilir. .Bezelerin üstü elle biraz bastırılarak yassılaştırılır.( ben düzgün olması için kalıpla kestim)Bezeler iki katına çıkana dek mayalanmaya bırakılır.Mayalanma bitince her bezenin ortasına bir şişe kapağı gibi küçük keskin yuvarlak bir cisimle bastırılarak delik yapılır.Böylece donut şeklini oluşturmuş oluruz. Donutlar fazla kızgın olmayan yağda kızartılır. Havlu peçetenin üzerine alınıp bir iki dakika beklenir.sonra çikolataya bulanır veee afiyetle yenir:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder