3 Eki 2017

Aşure

Malzemeler:
1kg.aşurelik buğday
2su.bar.nohut(aşlanmış)
2su.bar.fasulye(haşlanmış)
250gr.kuru kayısı
1su bar.kuru üzüm
5çor.kaş.pirinç
1portakalın kabuğu(minik doğranmış)
2elma(minik doğranmış)
1limon kabuğu rendesi(isteğe göre)
1çay bardağı kuş üzümü
3su bar.süt
4*5 su bar.şeker (ben çok tatlı sevmiyorum)
Yapılışı:
İlk olarak buğdayı yarı kıvamdan fazla pişirin.Ardından yarı kıvamda pişirilmiş nohut ve fasulyeyi ekleyin.Bir taşım kaynadıktan sonra pirinci,elmaları,kuru,kayısıları,portakal kabuklarını, üzümü,gül suyunu ve sütü ilave edin.Bir süre daha kaynadıktan sonra şekerini ilave edin.Ben bağlayıcı nişasta falan kullanmıyorum iyi kaynatırsanız kıvamı tam oluyor.Aşuremiz sevgiyle ve kıvamında piştikten sonra kaselere boşaltıyoruz.isteğe göre üzerine nar,ceviz,badem,fıstık ile süslüyoruz ve komşularımıza ,dostlarımıza dağıtıyoruz:))Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder