19 Kas 2017

Boşnak mantısı

hamuru
:un,su,tuz 1 çorba kaş.sirke
ama az bişey yapacaksanız 1 bar ılık su ölçünüz olsun ona göre öbür malzemeleri eklersiniz.hamuru tutup bir yarım saat dinlendirin.
İç malzemesi:
kıyma,soğan,k.biber,tuz,az kimyon

soğanı az yağda soteleyip kıymayı baharatları ekleyip kavuruyoruz (çok kavrulmuş olmasın)
üzeri için çırpılmış yoğurt.

Dinlenen hamuru bezelere bölelim yumruk gibi olsun sonra pasta tabağı gibi açıp yağlayalım bütün açtıklarımızı yağlayıp üst üste koyalım bir 10 dk.daha dinlensin.sonra çeke çeke açabildiğimiz kadar açalım yufkayı ikiye katlayıp iç harcı yayalım ve sıkı rulo şeklimmde saralım iki parmak inceliğinde kesip fırın tepsisine sıkı sıkı,bitişik şekilde dizelim.Bütün yufkalar bitince 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.fırından çıkarıp çırpılmış yoğurdu üzerine döküp tekrar fırına verelim 5 dk.tutup çıkaralım ve hemen yiyelim:))))afiyetler olsunnnn....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder