4 adet kızartmlık orta boy patates
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
500 gr julyen dığranmış dana eti
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Kızartması için;
3 büyük boy patates
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıvı yağ
Domates sosu için;
1 su bardağı domates sosu veya rendesi
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Karabiber
2Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin.
Arzuya göre baharatlarla servis edin.-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şekerTuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates
1 t
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder