Ocakta pişen kabak tatlısı:
2 kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker ( çok daha tatlı severseniz miktarı arttırabilirsiniz )
2-3 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın
Ceviz, Kaymak ( İsteğe göre )
2 su bardağı toz şeker ( çok daha tatlı severseniz miktarı arttırabilirsiniz )
2-3 adet karanfil, 2 adet çubuk tarçın
Ceviz, Kaymak ( İsteğe göre )
Kabaklar karpuz gibi dilimlenir, kabuğu soyulur, yıkanarak 2-3 parmak kalınlığında doğranır. Yayvan bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar dizilir ve bir gece ağzı kapalı bir vaziyette çekeri emmesi için bekletilir. Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok. Kabaklar orta ateşte yumuşancıya kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Pişirme esnasında arzu edilirse karanfil eklenir. Kabaklar piştikten sonra 10-15 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişirilir. Soğutulup üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır.
Fırında Kabak Tatlısı için Malzemeler:
1 kilo ayıklanmış ve uygun büyüklükte doğranmış bal kabağı
2 su bardağı toz şeker ( Ben bir bir buçuk bardak ekliyorum )
Dövülmüş ceviz
Kaymak
1 kilo ayıklanmış ve uygun büyüklükte doğranmış bal kabağı
2 su bardağı toz şeker ( Ben bir bir buçuk bardak ekliyorum )
Dövülmüş ceviz
Kaymak
Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
Dilimlediğiniz balkabağı borcama dizilir. Üzerine şeker eşit bir biçimde yayılır ve 180 derecede 15 dakika ısıtılmış fırına atılarak 20-25 dakika pişirilir. Üzeri güzel kızarana kadar pişrilir. fırından alınıp ve soğutulur. Üzerine isteğe göre ceviz veya fıstık, kaymak dökülerek servis edilir.
Dilimlediğiniz balkabağı borcama dizilir. Üzerine şeker eşit bir biçimde yayılır ve 180 derecede 15 dakika ısıtılmış fırına atılarak 20-25 dakika pişirilir. Üzeri güzel kızarana kadar pişrilir. fırından alınıp ve soğutulur. Üzerine isteğe göre ceviz veya fıstık, kaymak dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder