Ailece özellikle büyük kızım Dilaramın çok sevdiği kadın budu köfte.Soğukken bile yediğim tek köfte.
500 gr kıyma
1 büyükçe Boy Soğan
1 çay Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 diş sarmısak
Yarım Su Bardağı Ayçiçek yağı
1 Su Bardağı un
2 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinçler haşlanır ve süzülür. Yemeklik olarak ince ince doğranan soğanlar,sarmısak önceden ısıtılmış büyükçe bir tavaya alınır. Orta ateşte 1 - 2 dakika pişirildikten sonra kıymanın yaklaşık olarak yarısı eklenerek kavrulur. Kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz eklenir. Kıyma saldığı suyu tekrar çekene kadar kavrulur.
Kıymanın çiğ olan diğer yarısı derin bir yoğurma kabına alınır, üstüne haşlanılan pirinçler eklenir. Kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz ile baharatlandırılır. sonra pişmiş kıyma da, karıştırma kabına eklenir ve güzelce tüm malzeme birbirine yedirilmek üzereiyice yoğurulur. Yoğurma işleminin ardından üstü kapalı bir şekilde buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirilir.Şekillendirilen köfteler önce una, sonra yumurtaya batırılır. tavada iyice kızdırılan ayçiçek yağında, her bir yüzü altın sarısı renkte oluncaya kadar kızartılır. Fazla yağının giderilmesi için köfteler peçete serili bir tabağa çıkarılır. Ardından servis tabağına alınır.Ben makarna ve yoğurtlu semizotu salatası ile servi yaptım siz arzunuza göre servis yapabilirsiniz.Afiyet olsunnn...
1 çay Bardağı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 diş sarmısak
Yarım Su Bardağı Ayçiçek yağı
1 Su Bardağı un
2 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinçler haşlanır ve süzülür. Yemeklik olarak ince ince doğranan soğanlar,sarmısak önceden ısıtılmış büyükçe bir tavaya alınır. Orta ateşte 1 - 2 dakika pişirildikten sonra kıymanın yaklaşık olarak yarısı eklenerek kavrulur. Kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz eklenir. Kıyma saldığı suyu tekrar çekene kadar kavrulur.
Kıymanın çiğ olan diğer yarısı derin bir yoğurma kabına alınır, üstüne haşlanılan pirinçler eklenir. Kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz ile baharatlandırılır. sonra pişmiş kıyma da, karıştırma kabına eklenir ve güzelce tüm malzeme birbirine yedirilmek üzereiyice yoğurulur. Yoğurma işleminin ardından üstü kapalı bir şekilde buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirilir.Şekillendirilen köfteler önce una, sonra yumurtaya batırılır. tavada iyice kızdırılan ayçiçek yağında, her bir yüzü altın sarısı renkte oluncaya kadar kızartılır. Fazla yağının giderilmesi için köfteler peçete serili bir tabağa çıkarılır. Ardından servis tabağına alınır.Ben makarna ve yoğurtlu semizotu salatası ile servi yaptım siz arzunuza göre servis yapabilirsiniz.Afiyet olsunnn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder