Pideli,Soslu Köfte
- 500 gr kıyma
- 1 büyük soğan rendelenmiş(suyu sıkılmış )
- Çay kaşığınin ucuyla kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
- tuz
- taban için;
- 2 adet tırnak pide(küçük küçük doğranmış)
- sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytiyağ yağ
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- yeteri kadar sıcak su
- üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı(ben sade yağ kullandım)
- servis ve suslemek için;
- 1 domates
- 2 sivri biber
- 1 kase yoğurt
- Önce köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde yapıp busdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada kızartıyoruz.
- Köfteler kızarırken doğranmış pideleri servis tabağına alıyoruz.İsterseniz pideleri önce tavada ısıtabilirsiniz.
- Sonra kızaran köfteleri pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.
- Sosu için: sıvı yağ ve salçayı birkac dakika kavurup bahartlarını ve tuzunu ekliyoruz.
- Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketcaptan az daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.
- 3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
- Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
- Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ben sadece domates kullanmayı tercih ettim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder