2 veya 3 su bardağı ince bulgur (köftelik)
3 tane orta boy kuru soğanBiber salçası (tatlı veya acı)1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı kimyon pul biber karabiber (çiğ köfte baharat karışımı da olur)
Biraz sıvı yağ
nar
Maydonoz ve taze soğan
Yapılışı:Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz tuz ekliyoruz (kısır da yaptığımız gibi)Soğanları rendeleyip yağda biraz kavuruyoruz ve salçaları ekliyoruz.Soğanı ocaktan almaya yakın baharatları ekliyoruz.Kaynar su ile şişmiş bulgurların üzerine soğanlı karışımı ve nar ekşisini ekliyoruz Çok iyi yoğuruyoruz İnce ince kıyılmış maydonoz ve soğanları bulgurlara ekliyoruz.Tekrar iyice yoğurduktan sonra küçük parçalar koparıp köfte şeklini veriyoruz.Damak tadımıza göre acı biberini ve tuzunu ekliyoruz.Üzerlerine maydonoz,taze soğan serpiştiriyoruz...Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder