13 Tem 2011
Tahinli cevizli kuru baklava:)
Bu da dün yaptığım bir lezzetttt,Eşim o kadar beğendiki hepsini bitirdi:)
Vereceğim ölçülerle 9 adet çıkıyor...
Malzemeler:
2adet baklavalık yufka (ben PEKMEZCİ marka kullanıyorum)
1 çay bardağı tahan
2 çorba kaş.toz şeker
1 çay bar.ufalanmış ceviz...
2 tane hazır baklava yufkasını üst üste koyuyoruz,isterseniz iki yufkanın arasına biraz tahin sürebilirsiniz yufkaların kaymaması için.
Üsteki yufkanın her yerine tahin sürüyoruz,üzerine çekilmiş ceviz ve toz şeker serpiyoruz.
Yufkaları rulo yapmadan ,katlaya katlaya sarıyoruz.
Daha sonra verevine kesiyoruz ,fırın tepsisine dizip 180 derece kızarana kadar pişiriyoruz...
Pişipte soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Ve daha sonra afiyetle yiyoruz ...ağızda dağılan çıtır çıtır bir nefis bir lezzet...
AFİYET OLSUN........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder