13 Tem 2011

Z.yağlı iç bakla:)

Malzemeler:500 gr soyulmuş İç Bakla ( 1 kg alıp kabuklarından ayıklanınca yaklaşık 500 gr kalıyor.
1 ortaboy Soğan
+2-3 adet taze soğan
Yarım demet Dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı2 tatlı kaşığı Tozşeker1 çorba kaşığı
Un,
TuzSoğanları yemeklik doğrayıp yıkanmış baklaları üzerine yerleştirin.Tuz, şeker ve sıvıyağı ekleyin. Unu az suyla karıştırıp baklaların üzerine gezdirin ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra dereotunu kıyıp baklalara ekleyin ve kapağını kapatın. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsunnnnn:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder