17 Ara 2011

BADEM EZMESİ:)

Çay soframın tariflerini bir türlü yazamadım:( Bu aralar biraz üzüntülü günler geçirdik :( ağbimizin vefatı çok üzdü bizi:( bloğuma vakit ayıramadım hiç:( Allahım herkese sağlık,sıhhat versin en büyük zenginlik inanın...
Neyse üzüntüyü bir kenara bırakıp  tarifime geçeyim...

Malzemeler:200 gr tatlı iç badem
½ ( yarım) su bardağı toz şeker
½  (yarım) su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1-2 damla Dr Oetker acı badem aroması (marketlerde bulabilirsiniz)

Yapılışı:
Küçük bir tencereye ½ bardak su ve ½ bardak toz şeker koyup kaynatın ve 1 çay kaşığı limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ılımaya bırakın.

Tatlı iç bademlerin üzerine kaynar su dökün ve 10 dakika kadar suda beklettikten sonra bademlerin kabuklarını soyun ve kağıt havlu ile kurulayın.Bademlerin iyice kuruması için teflon tavada 1-2 dakika ısıtın.

İyice kuruyan bademleri mutfak robotundan (rondodan) geçirerek un haline getirin.

Düz bir kabın içine un haline getirdiğiniz bademleri koyun, üzerine  ılık şerbeti ve 1-2 damla acı badem aromasını ekleyin ve hamur haline gelene kadar iyice yoğurun.

Hamur kıvamındaki badem ezmesini tezgahta ince uzun silindir halinde yuvarlayın ve bıçakla  3 cm uzunluğunda olacak şekilde kesip servis tabağına aktarın.Afiyet olsunnnn:)




Tarifim sevgili arkadaşım Tülayıma ait (Hepleziz.com)http://www.hepleziz.com/tarifoku.asp?id=144 Tarif burada canlarım:)gerçekten hazır badem ezmesinden farkı yok en azından kendiniz yaptığınız için hijyenik:)))Afiyet olsunnnnn:)

2 yorum:

  1. Beğendiğine çok sevindim Sedefcim ,ellerine sağlık nefis görünüyor ,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ablacım merhaba öncelikle abiniz için baş sağlığı diliyorum allah rahmet eğlesin mekanı cennet olsun insallah siz ailesi ve sevenlerede büyük sabırlar diliyorum....
    badem ezmesi süper görünüyor tülay hanımında seninde ellerine sağlık ablacım sevgiler

    YanıtlaSil