17 Ara 2011

ŞİPŞAK BÖREK:)



Bu tarifi senelerrrr önce rahmetli anneanneciğimden öğrenmiştim:)Nurlarda yat melek anneannem...
o kadar basit ve bir o kadar lezzetli bir börektir her yiyip tarifini soran" aaaaa bu kadar kolay mı" der:)))
tarifi:
1 yufkayı yayıp ortasına bir yumurta kırıyorsunuz ve elinizle yufkaya yayıp rulo yapıyorsunuz.
sonra çeşmenin altına tutup çıkartın ve kızgın yağa atın kızarsın:)missss gibi hiççç yağ çekmemiş böreğimiz hazır:)))Afiyet olsun:)))

6 yorum:

  1. Hakikaten şipşak börekmiş :)
    Ellerinize sağlık..
    Mutlu günler diliyorum.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Marifetin sülale boyuymuş demek Sedefcim, hakikaten çok pratik. Ellerine sağlık :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. KIZARTMADAN MI KESİYORUZ

    YanıtlaSil
  4. çok pratikmiş teşekkürler tarif için ama suya tuttuktan sonramı kesiyoruz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yasmin hanım suya tutup suyunu süzüp kesiyoruz:)
      sonra kızartıyoruz.

      Sil