28 Haz 2012
GİRİT KABAKLI,BOL ERİKLİ SEMİZOTU YEMEĞİ:)
Merhaba sevgili ziyaretçilerim.umarım hepiniz sağlıklı ve çok mutlusunuzdur:)))
Malum havalar çok sıcak bende yazın hafif z.yağlı yemekleri çok seviyorum:)küçük kızım için etli yemekler yapıp kendim ve eşim için hep hafif yemekler tercih ediyorum.Bu yemeğimde benim vazgeçilmezimdir:)umarım dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
7-8 tane küçük girit kabağı
1 büyük demet semizotu
4 orta boy domates
3-4 diş sarmısak
1 soğan (Taze de olabilir)
yarım çay bar.z.yağı (siz daha fazla koyabilirsiniz)
10 adet ekşi erik
Yapılışı:
tencereye yağ ve soğanlar eklenir bir iki kere çevrilir asla kavurmayın üzerine kabaklar semizotu,domates,sarmısaklar,erikler ve tuz eklenip suyu azalıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.Arzu ederseniz yoğutla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Semizotu mayhoş,erikler keza öyle. Kim bilir ne güzel olmuştur. Sevgiler.
YanıtlaSil