10 Haz 2012

SİMİRNAM,ORKİDEM VE LİMONATAM:)

Benim eşimin ve ağbilerinin meslekleri pastacılık:)Eşim nişanlıyken bıraktı pastacılığı kıbrısta pastahanesi vardı kapattı izmire yerleşti:)yeğenleri hala devam ediyor:)ben nişanlandığımda Kayınbiraderlerimin iki pstanesine de sık sık giderdim meraklıyım ya pasta böreğe:)orda limonata yaparlarken defalarca izledim ve o gün bu gündür kendi limonatamı evde yaparım ve en az 50 arkadaşıma da öğretmişimdir:)))şimdi sizlerle paylaşmak istedim:) Malzemeler: 4 limon (Bin 3 limon bir portakal koyuyorum) 750 gr.şeker pastanede 1 kg koyup limon tozu ekleniyor ben limon tozu kullanmak istemiyorum şekeri de kısıyorum biraz:))) Yapılışı: Derin bir kaba limonların kabuklarını rendenin en ince kısmıyla rendeliyorum ve şekeri ekleyip iyiceee ovalıyorum şeker limon rengini alıncaya kadar...sonra limonları da sıkıp ekliyorum ve limon kabuklarını da içine atıp iyice ovalıyorum.1litre su ekleyip yarım saat kadar bekletiyorum yine iyice karıştıp temiz bir tülbentten süzüyorum (limonata için ayrı tülbent im var)sonra tadını tutturuncaya kadar su ekliyorum:)bu kadar kolay:)))isterseniz içine nane yaprakları da atabilirsiniz.Sıcak yaz günlerinde fresh bir lezzet.Afiyet olsunnn.

3 yorum:

  1. yaz günlerinin favori içeceği. Ellerine sağlık.Ben de çok şekerli sevmem. Bu ölçüler benim için ideal:)

    YanıtlaSil
  2. Yaz sıcakları için en güzel,en geleneksel içeceğimiz,hele de bol buzlu olursa.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil