2 Haz 2014

Rulo poğaça




1su bardağı margarin 
3 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 çay bardağısüt
1 çay bardağı yoğurt 
4 çorba kaşığı sirke 
1 paket kabartma tozu 
1 yumurta (sarısı üzerine Akı içine)
alabildiği kadar un 
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için: 
200gr beyazpeynir



Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, sıvıyağ, süt,yoğurt, sirke alınır biraz karıştırılır. Daha sonra alabildiği kadar un ve kabartma tozu ile hamur hazırlanır. Diğer taraftan iç harcı için rendelenmiş beyaz peynir bir kaba alınır.
Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır ve uzunlamasına açılır. İçine hazırlanan harçtan konularak sarılır. Daha sonra üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürülüp yağlanmış tepside fırına verilir.üzerine dilerseniz çörekotu ve susam da serpilebilir Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder