6 May 2017

Bir klasik,Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
 3 su bar.un(biraz fazla da olabilir)
 250 gr.yumuşak tereyağ veya margarin
 1 çorba kaş.yoğurt
 1 kahve fincanı(türk kahvesi fincanı)pudra şekeri 
1 çay kaşığı k.tozu
 1 pk.vanilya
 İç malzemesi:
 4 adet elma
 3 çorba kaşığı toz şeker
 1 çay bardağı hafif dövülmüş ceviz
 1 çay kaş.tarçın(isteğe göre)
Yapılışı:
 yoğurma kabına tereyağ ve şekeri koyup elimizle krema kıvamına getirelim.Kalan malzemeleride  ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Diğer tarafta elmaları rendeleyip teflon tavaya koyalım şekeride,tarçını ekleyip hafif karamelize edelim.En son cevizide içine atalım... hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp çay bardağı kadar açıp elmalı harçtan koyup kapatalım ,180 derece ısınmış fırında fazla kızartmadan pişirelim...fırından çıkar çıkmaz hemen bol pudra şekeri serpelim...Afiyetler olsunnnn:)) Fırından çıkınca tavada kalan elma suyunu üzerlerine gezdirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder