7 May 2017
Çilekli magnolia
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
ı 1 paket toz vanilya
1 paket süt kreması
1 paket bebe bisküvisi
çilek
Kavrulmuş tuzsuz badem
HAZIRLANIŞI
Tencereye şeker, nişasta, un ,toz vanilya ve yumurtayı alıyoruz. Yavaşca sütü ekliyoruz ve çırpma teli ile sürekli karıştırarak çırpıyoruz. Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızın altını kapatıyoruz. Eğer topaklanma oldu ise blendardan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğurken bisküvileri rondoda incecik olana kadar geçiriyoruz. Muhallebimiz soğuduktan sonra içine bir paket kremamızı da ilave edip blenderla veya gerek yok ise sadece çırpma teli ile çırpıyoruz. İsterseniz süslü kuplara isterseniz küçük borcama koyuyoruz, size kalmış süslüyoruz. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini kavrulmuş bademle süslüyoruz. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder