14 May 2017

Hintpare tatlısı



125 gr oda sıcaklığında tereyağ
 1 çay bardağı sıvıyağ 
3 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
 2 Yumurta (bir sarı üzerine sürülecek)
 1 yemek kaşığı yoğurt (tepeleme olmasın) 
1 çay kaşığı karbonat
 1 çay bardağı hindistan cevizi
 Aldığı kadar un 
Şerbeti:

3,5 su bardağı su
 3,5 su bardağı şeker 
Birkaç damla limon suyu
 Şerbetmalzemeleri kıvam alana kadar kaynatılır ve son limon suyu eklenir. Soğumaya bırakılır.
 Un hariç tatlı için gerekli tüm malzeme yoğurma kalıbında karıştırılır. un azar azar eklenip hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şekil verildikten sonra tepsiye dizilir. Önceden 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlıya 2-3 dakika sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun

1 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık bende bloğuma bekliyorum www.rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil