Kreması:
- 1 poşet vanilyalı puding
37 gr mısır veya buğday nişastası (yarım su bardağından yarım parmak az)
500 ml süt
75 gr şeker (yarım su bardağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kutu krema (400 ml)
2-3 küçük poşet krema sertleştirici (dr.oetker)
Kek malzemeleri:
150 gr un (1 su bardağı + yarım su bardağından biraz az)
2 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
1oo gr şeker (1 su bardağından 2 parmak az)
1 paket vanilya
140 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
4 yumurta (oda ısısında)
Üzeri için;
50 gr tereyağı
40 gr şeker (çeyrek su bardağından bir parmak fazla)
3 yemek kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı bal
100 gr file badem
Hazırlanışı
Pastanın kreması için tencereye süt, vanilyalı puding tozu, nişasta ve şeker alınarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Ocaktan alınır ve içerisine tereyağı eklenip yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Üzeri streç filmle kapatılıp soğuması için buzdolabında bekletilir.
Keki için;
Oda ısısındaki yağ, vanilya ve şeker
mikserle çırpılır. Ardından yumurtalar
tek tek eklenir tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu da ilave edilerek çırpılır.
Altına fırın kağıdı yerleştirilmiş 26 cm’lik kelepçeli kalıba kek hamuru boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
Bu arada, üzeri için küçük bir tencereye tereyağı, şeker, bal ve süt kreması alınır. Kısık ateşte devamlı karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Kaynadığı anda içerisine bademler eklenip ocaktan alınır (Bademleri kırmamaya dikkat edelim). 20 dakika sonrasında kek fırından alınır ve bu karışım kekin her yerine gelecek şekilde yayılır. Tekrar fırına atılıp aynı ısıda 15-20 dakika tekrar pişirilir. Üzerindeki bademli karışım tamamen kızardığında kek fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
diğer tarafta soğuk süt kremaları, krema sertleştiricilerle birlikte katılaşana kadar mikserle çırpılır.
Buzdolabında bekletilen muhallebi de buzdolabından çıkarılır ve mikserle çok iyi şekilde çırpılıp içerisine sertleştirilmiş süt kreması eklenip tekrar çırpılır. Pastamızın kreması hazır.
Soğuyan kek kalıptan çıkarılıp iki eşit parçaya kesilir.
Sıkma torbasına krema doldurulur.
Kesilen kekin alt kısmına bolca krema sıkılır. (her yerini kaplasın)
Bademli üst kısım kremanın üzerine kapatılmadan önce bıçakla kesilip eşit dilimlere ayırılır ve o şekilde kremanın üzerine tek tek kapatılır. (Bu pastanın sonradan daha rahat kesilebilmesini sağlar.
Üzeri kapatılıp buzdolabında bir gece bekletildikten sonra servis edilir.Sonraaa afiyetle yenir 😊
Bal,badem,puding...hepsi bir arada olunca yenmez mi hiç?
YanıtlaSilAynen :) Çok teşekkürler ziyaretiniz için :)
Sil