- 1 su bardağı un( standart su bardağı ile)
- 1 su bardagından 1 parmak fazla su
- 4 yumurta
- 75 gram tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 200 gram beyaz çikolata
- 400 gram sıvı krema
- Çilek
- hafif kavrulmuş file badem
Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu ekleyin içine bir çimdik tuz ekleyip ocağa alın margarinini ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktap kenara alın ununu ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla güzelce karıştırıp 1-2 dakika kısık ateşte pişirip bir top haline getirin.
- tencereyi kenara alıp ılıdıktan sonra ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları teker teker ekleyin.nHamura iyice yediri
- yumurtalar bitince, bir çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek hamura ekleyip karıştırın.
- Hamuru bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize 3 tane daire yapınız
- üzerine biraz file badem veya file fındık serpebilirsiniz.
- 180 derecede 25-30 dakika hamur 3 katı kabarıyor içi boşalıyor.
- 200 ml kremayı tavaya koyup kaynama noktasına gelince kenara alıp 200 gram çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Sonra soğuyana kadar buzdolabında ara ara karıştırarak bekletin.
- Diğer 200 ml sıvı kremayı dondurucuda 15 dakika bekletin.
- Çıkarıp soğuk bir kabın içinde
- iyice şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
- Buz gibi soğumuş olan çikolatalı karışımıda buna ekleyip ikisini birde biraz çırpıp sıkma torbasıyla ortadan ikiye kestiğimiz pastamızın arasına sıkın.üzerine çilek
- Üzerini kapatıp pudra şekeri ile süsleyin.Ben ince bir kalıp iç kremasından sürüp bol badem serptim ve çilekle süsledim.Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder