11 Eki 2017

PARİS BREST


  • 1 su bardağı un( standart su bardağı ile)
  •   1 su bardagından 1 parmak fazla su
  • 4 yumurta
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Arası için; ( dilerseniz pastacı kreması kullanabilirsiniz). 
  • 200 gram  beyaz çikolata
  • 400 gram sıvı krema
  • Çilek
  • hafif kavrulmuş file badem

 Hazırlanışı:

 
Bir tencereye suyu ekleyin içine bir çimdik tuz ekleyip ocağa alın margarinini ekleyin.
  1. Bir taşım kaynadıktap  kenara alın ununu ekleyin.
  2. Tahta bir kaşıkla güzelce karıştırıp 1-2 dakika kısık ateşte pişirip bir top haline getirin.
  3.  tencereyi kenara alıp ılıdıktan sonra ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları teker teker ekleyin.nHamura iyice yediri
  4.  yumurtalar bitince, bir çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek hamura ekleyip  karıştırın.
  5. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize    3 tane daire yapınız 
  6.  üzerine biraz file badem veya file fındık serpebilirsiniz.
  7. 180 derecede 25-30 dakika hamur 3 katı kabarıyor içi boşalıyor.
Arası için;
  1. 200 ml kremayı tavaya koyup kaynama noktasına gelince kenara alıp 200 gram çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  2. Sonra soğuyana kadar buzdolabında ara ara karıştırarak bekletin.
  3. Diğer 200 ml sıvı kremayı dondurucuda 15 dakika bekletin.
  4. Çıkarıp soğuk bir kabın içinde 
  5.  iyice şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
  6. Buz gibi soğumuş olan çikolatalı karışımıda buna ekleyip ikisini birde biraz çırpıp sıkma torbasıyla ortadan ikiye kestiğimiz pastamızın arasına sıkın.üzerine çilek
  7. Üzerini kapatıp pudra şekeri ile süsleyin.Ben ince bir kalıp iç kremasından sürüp bol badem serptim ve çilekle süsledim.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder