12 Eki 2017

Paskalya Çöreği

42 gram yaşmaya(1paket)
400 gram ılık süt
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı  mahlep
Üzeri için file badem
Yapılışı:
İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin.
Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin.

Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder