Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
1/2 kğ tatlı lor 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri kar gibi olana çırpalım loru ekleyip bir iki daha çırpıp kuru malzemeyi ekleyip elimizle yoğuralım.çok sert olmayan biraz da ele yapışan bir hamur olacak.sonra tırtıl kurabiye yapımında kullanınlan uçtan takılmış Forma veya şırıngaya hamuru koyup yağlanmış tepsiye resimdeki gibi şekil vererek sıkalım.170 derece ısınmış fırında altın rengini alana dek pişirelim.ılınmış şurubu azar azar kepçeyle dökelim.bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli olur.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder