26 Nis 2018
Kadayıf tatlısı
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için:
2,5 bardak şeker
2,5 bardak su
Birkaç damla limon
Yapılışı:
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuması için kenara alın. Kadayıfları elinizle tifterek açın. Tereyağını eritip soğutun.soğuyan tereyağını kadayıflara döküp,ovarak iyice özleştirin.ve yarısını tepsiye iyice bastırarak yerleştirin.Sonrasında antep fıstıklarını serpin ve kalan kadayıfa 1 çorba kaşığı pekmez ilave edip(üzerinin güzel kızarması için pekmez) özleşririn ve fıstıkların üzerine iyice bastırarak yeleştirin.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökün.ve fıstıkla süsleyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder