Malzemeler12 adet hazır baklava yufkası 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tahin 50gram tereyağı 1 su bardağı ceviz Üzeri için pudra şekeri
-Kuru baklavaların yapımı gayet kolay ilk olarak bir tane hazır yufkamızı alıp üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Ardından üzerine aynı şekilde bir hazır yukfa daha serip yine tereyağı sürüyoruz.
Üçüncü yufkamızı serip bu kez tereyağı yerine tahin sürüp toz şeker ve ince çekilmiş ceviz serpiyoruz.
Ardından baklava yufkasını rulo şeklinde sararak eşit aralıklarla dilimler keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisi üzerine diziyoruz.
180C fırında 15 dakika baklava yufkaları kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder