1 adet Soğan5 adet Sivri Biber 4 adet Domates 2 kahve fincanı Pirinç 1 kahve fincanı Zeytinyağı 1 kahve fincanı Su 1/4 demet Maydanoz Şeker Tuz, Karabiber
yapılışı.Tencereye zeytinyağ eklenip yemeklik doğradığımız kuru soğan ve ufak doğradığımız kıl biberler eklenir ve sotelenir sonra yemeklik doğranmış domates,1 çay kaşığı şeker (opsiyonel)tuz.karabiber eklenir 5 dakika piştikten sonra pirinç ve suyu eklenir.pirinçler piştimi hazır demektir .biraz sulu oluyor .Üzerine maydanozla süslüyoruz.Tam yaz yemeği.Rahmetli anneanneciğim şahane yapardı biz şaraşura deriz bu yemeğe.
Merhaba, öncelikle ellerinize emeklerinize sağlık. Benim annem de bize "Lapa" diye yapardı hala da yaparız. Görünce çok mutlu oldum. Harika tarifleriniz var, hep diyorum, "Sedef Hanım bizi komşu alsanız ya" :) Kocaman sevgiler :) Özlem Türkeş (NonOzzY Handmade)
YanıtlaSil.Keşke yakın olsak ikram edebilsem.Çok teşekkür ederim Tüm sevgimle
SilEskilerin yemekleri çok daha güzelmiş,Allah rahmet eylesin annenize,sizede afiyet olsun
YanıtlaSilAminnn...Evet ne varsa eskilerde var.Sevgilerimle
Sil