Önce köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz.
Hazırladığımız köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde yapıp busdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada kızartıyoruz.
Köfteler kızarırken doğranmış pideleri servis tabağına alıyoruz.İsterseniz pideleri önce tavada ısıtabilirsiniz.
Sonra kızaran köfteleri pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.
Sosu için: sıvı yağ ve salçayı birkac dakika kavurup bahartlarını ve tuzunu ekliyoruz.
Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketcaptan az daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.
3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Ben sadece domates kullanmayı tercih ettim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder