13 Tem 2011
Dereotlu poğaçam:)
125g margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
2 tam yumurta
Tuz,Maydanoz,dereotu ,peynir
1 paket kabartma tozu
aldığınca un
Yapılışı:
125g margarin,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta mikserle iyice çırp.1 tatlı kaşığı sirke ,tuz,dereotu,kabartma tozu ,un ekleyip iyice yogurunuz.
15 dak . dinlendiriniz.Diğer tarafta peynir ile maydanozu ve 1 yumurta akınını (sarısını üzerine sürücez)karıştırıp içini hazırlayınız.Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde ortasına iç malzemeden koyup güzelce kapatınız. Üzerine yumurta sarısı sürünüz.180 decere ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder