13 Tem 2011

Haşhaşlı cevizli çörek:)



Malzemeler:
3 adet ekmek hamuru
3-4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi

Yapılışı:


Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltin. Bu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını yağlanmış düz bir zemine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında olacak şekilde inceltmeye çalışın. .Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün ve bol ceviz serpin.Rulo seklide sarın.

İkişer parmak kalınlığında kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin..Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı üzerine sürün...ve tepsi mayası için 20dk.bekletin.
Böylece ekmeklerimiz güzelce mayalanacak ve kabaracak.180 derede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYETTTT OLSUNNNN:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder