29 Tem 2011

Limonlu cheesecake:)


Malzemeler
• 2 paket burçak bisküvi
1su bar. toz şeker
 50 gr. eritilmiş tereyağı
 3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 500 gr. labne peynir
400 gr.krema
 3 adet yumurta
 Limon
Sosu İçin:
 50 gr. tereyağı
 1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaş. toz şeker
 1  limonun suyu
 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaş.mısır nişastası
Yapılışı
Bisküvileri robota koyun ve toz haline getirin..Eritilmiş tereyağını da ekleyin ve iyice karıştırın.Bisküvileri kalıbın tabanına yayın.  Buzlukta 1 saat kadar bekletin. Labneyi,kremayı, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın. Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin. İyice karışınca buzdolabından kalıbı çıkarın ve üzerine bu karışımı dökün...170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 50 dk. sürüyor.)  Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu arada bir kâseye tüm sos malzemelerini koyun ve bu kâseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun. Yaklaşık on dakika kısık ateşte benmari usulü sosu hazırlayın. Daha sonra yağı ekleyin ve 10 dk . Daha sürekli karıştırarak pişirin.soğumaya bırakın. Soğuyan sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir gece kalacak. Ne kadar dinlenirse tadı da o kadar güzel olur.sonra servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyin veeee afiyetle yiyin:))) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder