13 Tem 2011

Zeytinyağlı bakla:)



MALZEMELER:
yarım kg.bakla
1 kahve fincanı zeytinyağ
7-8 adet tazesoğan
yarım demet dereotu
2 adet kesmeşeker
2 yemek kaşığı un
tuz
su
YAPILIŞI:
Baklaları yıkayıp enine ikiye kesip derin bir kasede hazırladığınız unlu suda 15-20 dakika bekletin.Soğanları doğrayıp zeytinyağda öldürün.Baklaları unlu sudan alıp yağlı soğana katın biraz sararması için soteleyin.Üzerine geçecek kadar su koyun,şeker ve tuz ekleyin pişmeye bırakın.Pişmesine 10 dakika kala dereotlarını doğrayın bir taşım daha pişirip altını kapatın soğumaya bırakın.Soğuyunca servis tabağına alıp arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.Afiyet olsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder